Ana içeriğe atla

Sana Bir Mektubum Var


Allah’ın selamı üzerine olsun kardeşim. Kardeşim diyorum çünkü Allah “ Bütün mü’minler kardeştir” buyuruyor.  

Sen beni okurken, ben bu mektubu sana yazmanın mutluluğunu yaşıyor olacağım.

Belki nasip olur bir yerde bir şekilde buluşuruz. Belki bu dünyada, belki de Rabb’imizin cennet bahçelerinden birinde inşallah...

Ben de senin gibi küçük yüreğinde büyük sevinçler, özlemler, planlar, amaçlar büyüten biriyim. Ahir zamanın zamansızlığı içinde Allah rızası için koşturmaya gayret eden biri... İçime düşen bu dava közünden bahsetmek istedim sana. Dua ediyorum ki bu muhabbetim senin de içindeki ateşi alevlendirsin. İçimizdeki ateş hiç sönmesin. Kendi közümüzün bekçisi olalım daima. 

Sana bu mektubumda çok sevdiğim, içimdeki koru üfleyen kişiden bahsetmek istedim.

Belki sen de tanıyorsundur onu. 

İlkokul, ortaokul ve liseyi birincilikle bitiren, bu süreçte dersleri ile birlikte millî, manevi kimliğini de geliştiren, dört yılda bile çok zorlukla bitirilebilecek mühendislik fakültesini üç yıl gibi bir sürede olağanüstü bir başarıyla tamamlayan… Yurt dışına özel davetle giden ve doktorasını orada yapan.

Yurtdışında kalması için yapılan tüm ısrarlara rağmen hizmet için ülkesi Türkiye’ye dönen ve bir çok buluşa imza atan... Türk mühendis, akademisyen, siyasetçi bir deha...

Hayatını hak dava için tüketen insan.

Bir çok güzel işe imza atan ve bu işleri yaparken Allah rızasını en öne alan insan... 

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ dan bahsetmek istedim.

Manevi değerlere önem veren, bir milletin asıl gücünün tankı tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatlarının olduğunu inanan adam. O her zaman “Malıyla, canıyla cihat eden bir Müslüman olarak anılmak isterim.” derdi ve öyle anılıyor elhamdülillah. 

Bizlere vatan, millet, ümmet aşkıyla atan bir yüreğe sahip olmanın, bir hak-batıl savaşında safını korumanın ne olduğunu gösteren insan. 

“Heyecan heyecan heyecan” diye yüreğimizdeki kora üfleyen insan. 

Ne için heyecan?

Umut için, daha güzel günler için... Zulüm altındaki Müslüman kardeşlerini kurtarmak için heyecan.

Müslüman gençler yetiştirmek, onların yüreklerine umut tohumları ekmek için heyecan!

Kardeşlerimizi kendimizden daha çok sevmek için heyecan. 

“Bizim inancımızda kimse kendi için yaşamaz, herkes kardeşi için yaşar. Menfaatçiliği öldürmenin yolu budur.” diye öğütleyen o güzel insan. 

İmkânsızlık diye bir şeyin olmadığını, bir şeyi yapmak için gerekli olan en önemli şeyin iman olduğunu gösteren insan. İman varsa imkân vardır.

Bizlere; vatan, millet, ümmet aşkıyla atan bir yüreğe sahip olmanın, bir hak-batıl savaşında safını korumanın ne kadar önemli olduğunu gösteren insan. 

Hakkı hâkim kılmak için sefere çıkan, “Sefer bizden zafer Allah’tan” diye ümmeti uyandıran ve teslimiyeti Rabb’ine olan insan... 

İnsanlar ölür ama uğruna ölünen davalar yaşamaya devam eder.

Allah rızası için kurulan her muhabbet seferdir. “Emr-i bi’lma’rûf ve nehy-i anilmünker, iyiliği emretmek ve kötülükten menetmek” bir seferdir. 

İslam birliğini kurmak için çabalamak bir seferdir. Allah’ın razı olmayacağı şeylerden yüz çevirmek bir seferdir. 

İçimizdeki samimi niyetlerle koştuğumuz seferleri Rabb’imiz büyük zaferlerle sonuçlandırsın. Zafer, inanıp iman edenlerin olacak inşallah.

İman varsa her şey için imkân vardır. 

Ve Allah rızası için atılan her adım heyecandır.

Mektubumda sana bu heyecanı yüreğime üfleyen kişiden bahsettim. Dualarımız ümmetin yüreğindeki küllerin kalkması ve korun alev alması içindir.

Mektubuma son verirken sana şunu da söylemek istiyorum. Seni Allah için seviyorum. Çıkılan bu seferde seni de yanımda görmek istiyorum.

Sefer bizden Zafer Allah’tan. Muhabbetle...

Ayşegül'den...

Yorumlar

  1. Bu kadar güzel anlatman senin yüreğinle hislerinle tanımak hocayı Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

    YanıtlaSil
  2. Amin. Değeri çok geç anlaşılmış bir şahsiyet. Rabbim yolunu yolculuğunu kolaylaştırsın. Rahmet eylesin. İnşallah bizlerede ömrümüzü razı olacağı şekilde yaşamayı nasip etsin. Selam üzerinize olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahmut Aras ALLAH GAN�GAN�RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN AMİN

      Sil
    2. Amin. Biz razıyız Rabbimde razı olsun hocamızdan.

      Sil
  3. Merhabalar.
    Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı her zaman takdir eden, onu seven ve ona saygı duyan bir insanım. Allah rahmetiyle, merhametiyle, mağfiretiyle ve de cennetiyle muamele eylesin inşAllah.

    Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla Erbakan hocamız inancında ve imanında samimiydi. Ancak, tüm dünyada olduğu gibi, liyakatlı ve ehliyetli insanları, layık oldukları makamlarda durdurmazlar ve o makamlara gelmelerine karşı çıkarak bir şekilde mani olurlar.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Tüm zorluklara rağmen Allah rızasını kazanmak için doğrularından ödün vermemiş. İslam birliği için, ülkesi için çok güzel işler yapmaya çalışmış bir insan. Rabbim razı olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Allah rahmet etsin çok kıymetli bir insandı.

    YanıtlaSil
  6. Amin. Rabbim emanetini razı olacağı hal üzere alsin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

21.yüzyıl ve İmtihan

Müslümanlar olarak içinde bulunduğumuz bu imtihan sadece bu asrın meselesi değildir. Bu, hayrın ve şerrin, iyiyle kötünün mücadelesidir. Bu hak ve batılın çatışmasıdır. Müslüman, içinde yaşadığı dünyanın perişan ve derbeder halinin farkında olmalı ve bu durumun yol açtığı çıkmazların çözüm yollarını aramalı.  Bunun hak ve batıl savaşı olduğunu unutmamalı.  21. yüzyılda gücü elinde bulunduran emperyalizmin dünya üzerindeki haksızlıkları, ahlâksızlıkları, gaddarlıkları, zalimlikleri ve Müslümanların üzerindeki hesapları gözler önünde... Her devrin olduğu gibi bizim içinde bulunduğumuz bu devrin de imtihanı zor. Sınırda kılıçla kalkanla eşit şartlarda cenk etmek mi zor, sınırlar ötesinden bir düğme ile bir insanlığın yok olduğunu görmek mi? Hatta gözle görülmeyen bir mikroorganizmanın insanları yıllarca evinde hapsetmesi mi?  Öyle bir çağda, öyle imtihanlardan geçiyoruz ki... Karşı koymak için önce düşmanı tanımak gerekiyor. Tanımadan onunla savaşmak imkânsız. Ayette “Şu bana

Yaptığın Bir Şey Olsun!

Yaptığın bir şey olsun! Yaptığın bir şey... Adil olmak gibi… Haksızlık karşısında çelikten zırh, güçsüzün yanında sağlam bir kale, haklının yanında huzur veren bir dem ol mesela... Söylenmiş bütün sözlere inat, iyilik edersen iyilik bulursun. Bulamam sanma! Halik bilir ve bildirir. Bu balık suretinde olmasa da. Yaptığın bir şey olsun! Tevazu kanatlarını sermek gibi… Sadece annene, babana, evladına değil, tüm insanlara. Sen kanaati gözetip, mütevazı ol ki nefsinin başı yere eğilsin. “Ahmak çabalar iş olacağına varır” diyenler olsa da, iyilik adına bütün çabalamalar kalem kalem yazılıyor bil. Ve hepsi veresiye alınıyor, en az on katı ile ödenmek üzere. Yaptığın bir şey olsun! Doğru söylemek gibi... Doğru duymak, doğru görmek, doğru yaşamak hatta yaşatmak gibi. Dokuz köyden değil, bütün köylerden kovulmak pahasına! Varsın adına doğrucu Davut desinler! Yalan batağına düşmektense köysüz, kentsiz kal. Dilini eğip bükmektense, kolun kanadın kırılsın, yalan rüzgarlarında uçmak y

Filistin'den Mektup

Farklı coğrafyaların, farklı iklimlerin ve kültürlerin insanlarıyız. Sizin yüzünüzü okşayan rüzgar, esintisini dağların serinliğinden alıyor belki... Her sabah perdenizi büyük bir umutla aralıyor, güneşin sıcaklığını yüzünüzde hissediyorsunuz. Çocuklarınızı şefkatle öperek uyandırıyor. Eşinizi işe dualarla uğurluyor ve muhabbetini sevdiğiniz kişilerle kahve yudumluyor, sonra gündelik telaşlara dalıyorsunuz. Kaygılarınızı, tasalarınızı, arzularınızı umutlarınıza sarıyor ve geleceğe dair hayaller kuruyorsunuz. Evinize, arabanıza, komşuluk ilişkilerinize itana gösteriyor, sofranızı en güzel yemeklerle donatmaktan zevk alıyorsunuz. Bir telaş içerisinde geçiyor hayatınız, değil mi? Günler su gibi akıp gidiyor. En sevdiğiniz baş örtüsünü en sevdiğiniz çantanızla kombin yapıyorsunuz. En sevdiğiniz futbol takımının formasını alıyor, maçlarını kaçırmıyorsunuz. Ne güzel, sizin adınıza ben bundan mutlu oldum. Umarım bunca nimetin şükrünü eda edebilirsiniz. Ve umarım bu alı